Ga naar hoofdinhoud
In 2024 helaas geen editie!

Cerec

Cursusprogramma Madonna di Campiglio 2022

”Cerec en de vele mogelijkheden met intraoral scanning en CBCT”

Historisch gezien ging de cursus in Madonna voornamelijk over Cerec en de vele soorten restauraties die we ermee konden maken. Met behulp van presentaties en Hands-on trainingen werden allerlei onderwerpen aangeroerd. Sinds de introductie van de Primescan (Dentsply Sirona) is het echter heel hard gegaan met de toepasbaarheid, betrouwbaarheid en precisie van intraoral scanning. Inmiddels doet ook de CBCT (3D-röntgen) steeds meer van zich gelden en er is een fascinerende mogelijkheid ontstaan om deze beelden nu te combineren. Dit maakt het mogelijk behandelplanning en behandelingen uit te voeren zoals nooit tevoren. In deze 5 daagse cursus zullen we naast de traditionele Cerec restauratie en haar materialen uitgebreid ingaan op de nieuwe mogelijkheden die inmiddels allemaal toepasbaar zijn in uw praktijk. Het betreft de volgende onderwerpen:

• De “chairside workflow” ; de behandeling van specifieke vragen en casuïstiek op verzoek.
• Suresmile orthodontie, orthodontieplanning icm CBCT en Ivosmile.
• Snurkbeugels, Michigan splints en de T-scan.
• 3D printing, nieuwe materialen en een kleine update over implantologie.
• CBCT meets intraoral scan: Implantaatplanning, Endoplanning, Sicat Airway en Function.
• Uitleg over het nut van de CBCT in het algemeen en stralingsbeperking.
• Tips & tricks.

Aangaande de Cerec technologie bestaat in dit cursusverband de mogelijkheid dat u dus vooraf nog onderwerpen en vragen kunt indienen waarvan u wilt dat deze ter sprake komen. U kunt ook eventueel een eigen model (gips, maar liever printmodel) meenemen. Hierop kunt u dan onder begeleiding zo mogelijk een werkstuk maken. U kunt ook een reeds gescande case meenemen; graag dan wel export naar DXD formaat op USB stick.

Graag tot ziens in Madonna!
A vd Akker, ISCD certified Cerec trainer.

“PAOT Madonna en Cerec zijn al een tijdje positief met elkaar verbonden. Digitale Educatie in de analoge sneeuw! In deze editie komen een aantal fraaie innovaties aan bod die u niet mag of kunt missen; op het gebied van printing, Composiet injectie techniek en meer. De combinatie van CBCT en Intraoral scanning geeft u inzicht in verassende nieuwe mogelijkheden. Ook bestaat er nog steeds de mogelijkheid om op aanvraag in te gaan op Cerec vraagstukken en – perikelen in de breedste zin. Kortom, be there…Schijf in voordat het te laat is…Een “frisse witte groet” van Arend, uw cursusleider”

 

Meer weten over Arend van den Akker?
Klik hier.

Back To Top