skip to Main Content

Sprekers

prof.dr. J. de Lange

dr. J (Jan).De Lange is hoogleraar MKA-chirurgie in het AmsterdamUMC. Daarnaast is hij afdelingshoofd MKA-chirurgie voor AMC en VUmc en opleider voor despecialistenopleiding van de AMC locatie. Hij studeerde Tandheelkunde aan deRijksuniversiteit Utrecht en Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na het volgen van de MKA-chirurgie opleiding in het AMC (1990-1994) werkte hij ruim 10 jaar in de Isala Klinieken te Zwolle als algemeen MKA chirurg. Daarnaast promoveerde (2006) hij en verkreeg hij zijn registratie als Klinisch Epidemioloog (2008). In 2010 werd hij benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd in het AMC. Hij schreef meer dan 130 wetenschappelijke artikelen en was coauteur van meerdere boeken.  Bestuurlijk was hij voorzitter van het Centraal College Tandheelkundige Specialismen (CTS) en van de Nederlandse Vereniging van Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA). Momenteel is hij inkomend voorzitter van de Strassbourg Osteosynthese Research Group (SORG) en is lid van het Centraal Medisch Tuchtcollege. Zijn klinische aandachtgebieden zijn implantologie (NVOI geregistreerd implantoloog), traumatologie, OSAS chirurgie en kaakgewrichtsreconstructies.

Andreas Braun

Andreas Braun behaalde van zijn tandartsexamen in 1990 op het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) Van 1999-2002 volgde hij de post-academische opleiding tot tandarts-endodontoloog. Sindsdien is hij docent bij de afdeling CEP (Cariologie, Endodontologie en Pedodontie) van het ACTA. Hij geeft onderwijs aan studenten en tandarts-endodontologen in opleiding. Verder is hij nauw betrokken bij het post-academische onderwijs van het ACTA. 3 dagen per week is hij werkzaam als endodontoloog in de Verwijspraktijk voor Tandheelkunde in Amsterdam.

Andreas geeft hiernaast nog regelmatig lezingen in het binnen- en buitenland.

Zijn bijzonder interesse en expertise gaat uit naar:

  • Dentale Traumatologie
  • Diagnose en behandeling van (ernstige) endodontische vraagstukken
  • Reparatie en correctie van endodontische mislukkingen
Frédérique San Giorgi

Frédérique San Giorgi is tandarts-docent bij de sectie Orale Radiologie van ACTA. Daarnaast is ze tandarts-algemeen practicus en werkzaam in de algemene praktijk in Voorhout. Bij ACTA zijn haar kerntaken CBCT-diagnostiek en verslaglegging en het geven van diverse aspecten van het Radiologie onderwijs. Ze is betrokken bij verschillende radiologiecursussen door het hele land. Daarnaast is ze actief als secretaris van de Nederlandse Vereniging van DentoMaxilloFaciale Radiologie (NVDMFR).

Back To Top