Ga naar hoofdinhoud
In 2024 helaas geen editie!

Madonna di Campiglio is goed bereikbaar met de volgende vervoersmiddelen:

Vliegtuig

Milaan (Malpensa)

Vanuit Milaan malpensa zijn er verschillende maatschappijen die vliegen naar verschillende bestemmingen in Nederland en buurlanden. Indien gewenst kan er vanaf het vliegveld een transfer naar het hotel worden geregeld.

Amsterdam

Eindhoven

Brussel

Dusseldorf

Milaan (Bergamo)

Vanuit Milaan Bergamo zijn er verschillende maatschappijen die vliegen naar verschillende bestemmingen in Nederland en buurlanden. Indien gewenst kan er vanaf het vliegveld een transfer naar het hotel worden geregeld.

Eindhoven

Brussel

Keulen

Auto

Madonna di Campiglio is goed met de auto bereikbaar, de afstand Utrecht-Madonna is ongeveer 1150 km.  De cursus is tijdens de winter periode. Daarom hebben we verschillende tips verzameld voor een veilige reis.

1. BEREID JE VOOR OP PECH/VASTZITTEN

Het kan altijd gebeuren, maar zeker in barre omstandigheden met temperatuurverschillen, sneeuw, ijs en vuil: pech met de auto. Als je langs de weg komt te staan wordt het snel koud, saai en vervelend. Denk daarom aan:

  • fleece deken; een per persoon
  • water/thee; een thermoskan thee is ook meteen een warmhouder
  • wc rol
  • gevarendriehoek en hesjes; deze zijn inmiddels in zowat ieder land verplicht

2. SNEEUWKETTINGEN

Neem sneeuwkettingen mee (verplicht in Duitsland) en: oefen thuis hoe je deze moet gebruiken. Nee, natuurlijk heb je daar absoluut geen zin in. Maar het scheelt je een hele hoop gedoe als jij in de kou de sneeuwkettingen er routineus omheen legt. Geen discussie, geen geklooi en ook geen relatiebreuk.

3. OP TIJD TANKEN

Als je er een sport van maakt om je tank tot de laatste druppel leeg te rijden, stap daar dan tijdens de wintersport vanaf. Wees niet eigenwijs en ga tanken zodra de wijzer onder de 30% schiet. Zeker in Duitsland zitten er lange afstanden (soms wel 90 kilometer) tussen verschillende tankstations.

4. VOLDOENDE RUITENVLOEISTOF EN SLOTONTDOOIER

Even checken voor je weggaat: heb je voldoende ruitenvloeistof. In een wintersportgebied gaat het verbruik namelijk met honderden procenten omhoog. Uiteraard moet je ook een spuitbusje slotontdooier hebben liggen. En let op: deze moet je dus niet ín de auto laten liggen.

5. NIET PARKEREN OP HANDREM

Zet je auto als je parkeert niet op de handrem. Deze kan immers vastvriezen. Nieuwere auto’s hebben hier gelukkig minder last van, maar als het eenmaal gebeurt heb je wel een probleem. Dus: parkeren op de versnelling. Let ook even op hoe je wielen staan. Mocht de auto onverhoopt in beweging komen, zorg dan dat hij naar de goede kant van het ravijn stuurt.

Tip: Op de website van de ANWB staan handige informatie en filmpjes: https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/pech-voorkomen/met-de-auto-op-wintersport

Trein

U kunt ook met de trein reizen. Binnen 12 uur en met maar één overstap bent u vanuit Amsterdam in Milaan. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NS international: https://www.nsinternational.com/

Route
Van Amsterdan naar Bazel reist u via Utrecht centraal en Arnhem centraal naar Duitsland. Hier stopt de trein op verschillende stations zoals Düsseldorf, Keulen en Frankfurt.

Van Bazel naar Milaan gaat de trein door de nieuwe Gotthardtunnel, met 54 kilometer de langste spoorwegtunnel ter wereld. Buiten deze tunnel ziet u nog veel van het mooie Zwitserse landschap zoals het Vierwoudstedenmeer en Tessin.

TIP: De overstap vind plaats in Bazel (Zwitserland). Bazel staat algemeen bekend als de culturele hoofdstad van Zwitserland. Elke dag vertrekken er meerdere treinen naar Milaan vanuit Bazel. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een extra nachtje te blijven en de stad te ontdekken.

Back To Top