Ga naar hoofdinhoud
In 2024 helaas geen editie!

Peter Thoolen

Peter Thoolen (1959) , studeerde Tandheelkunde aan de Universiteit van Nijmegen (1977-1982) waar hij ook enkele jaren  als studentassistent in de Prothetische Tandheelkunde fungeerde. Na zijn studie volgde een lange periode van intensieve nascholing, eerst in de Parodontologie en vervolgens in de Implantologie (NVOI-erkenning 2003).

Dit leidde o.a. tot een medewerkerschap aan de afd. Parodontologie in Nijmegen (1996-2006). In het Master of Science programma Parodontologie droeg hij verantwoordelijkheden voor Implantologie, Parodontale Prothetiek en de integratie Paro-Ortho.

Vanaf 1982 tot 2004 voerde hij in Oisterwijk een algemene praktijk, die daarna werd omgezet in een verwijskliniek voor Parodontologie, Implantologie en Reconstructieve THK; de huidige Oisterwijkkliniek Tandheelkunde.

Peter bekleedt functies in de organisatorische structuren van de Implantologie en restauratieve Tandheelkunde in Nederland.  Tussen 2008 en 2018 was hij lid van het Consilium Implantologicum. Momenteel is hij lid van de opleidingscommissie van de NVVRT.

Hij is hoofddocent in het, door de wetenschappelijke vereniging erkende CEPCD en CEPID; klinische opleidingsprogramma’s  voor respectievelijk de restauratief tandarts en de tandarts implantoloog.

Vanaf 2017 werkzaam voor Lassustandartsen in Oisterwijk en Amsterdam.

Erik Schut

Orthomoleculair klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog (kPNI) therapeut Erik Schut heeft al meer dan 30 jaren ervaring in de gezondheidszorg.

In 1985 is hij begonnen als fysiotherapeut waarna hij Acupunctuur en Chinese geneeskunde is gaan studeren, gevolgd door de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde en klinische Psycho-Neuro-Immunologie.

Tevens heeft hij zijn bachelor filosofie en theologie gehaald en heeft hij 3 jaren de opleiding tot osteopaat gevolgd.

Al deze opgedane kennis en inzichten gebruikt hij in het centrum voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie in Tilburg en praktijk voor orthomoleculaire kPNI therapie en acupunctuur waarvan hij de eigenaar is. In zijn praktijk behandelt hij vooral mensen met chronische en vaak onbegrepen klachten. Hierbij wordt zijn kennis van het immuunsysteem, pijn, het endocriene systeem en het bewegingsapparaat toegepast en de samenhang van verschillende lichamelijk processen in kaart gebracht.

Naast zijn eigen praktijkwerkzaamheden heeft Erik Schut tot juli 2021 gedoceerd als docent orthomoleculair therapeut Natura Foundation en kPNI opleiding.

In het heden past hij zijn expertise toe door o.a. docent te zijn bij de Stichting Orthomoleculaire Health Foundation en trainer fysieke en mentale weerbaarheid oa bij Dienst Justitiele Inrichtingen en Politie. Tevens is hij expert kPNI bij “Your Brain Balance” en docent Brain Balance Coach, trainer/docent bij “Karma Dental Philosophy” en adviseur/trainer bij “De Cortisol Manager”. Als gastspreker wordt hij vaak gevraagd bij Vitortho, Energetica Natura en Pharma Nord-en Heel.

Willemijn Haak

Willemijn Haak heeft na haar studie in Groningen de drie-jarige opleiding CEPCD bij Peter Thoolen en Jan Smeekens afgerond. Tijdens deze opleiding is haar liefde en passie voor restauratieve tandheelkunde ontstaan. Zoals ze zelf aangeeft  ” de opleiding neemt je mee in alle omliggende facetten van de tandheelkunde “. De opleiding heeft haar geleerd om af en toe een stap terug te doen en beschouwend te zijn naar de oorzaak van bijvoorbeeld gebroken gebitselementen, gebroken bruggen en (extreme) slijtage. Mede door de uitgebreidheid van de opleiding is Willemijn ook chirurgisch en orthodontisch onderlegd.

Willemijn werkt momenteel in Katwijk en Den Haag als algemeen practicus en tandarts met affiniteit  voor restauratieve tandheelkunde en geeft regelmatig lezingen door het hele land.

Back To Top